Safeonweb waarschuwt iedereen voor valse mail die rondgaat: "Stop. Het is een valstrik!"

door: MRO
scam laptop slachtoffer
Afbeelding bron: pexels

Safeonweb wil iedereen waarschuwen voor een nieuwe e-mail die de ronde doet in een poging om mensen op te lichten. Het gaat om een mail in verband met een belastingteruggave.

Rond deze tijd van het jaar ontvangen heel wat mensen nieuws over hun belastingafrekening en dus een eventuele belastingteruggave. Criminelen maken daarvan nu gebruik om mensen op te lichten.

In de mail, die valselijk in naam van de Vlaamse overheid wordt verzonden, staat dat u een nieuw document heeft ontvangen in verband met teruggave van personenbelasting. Daaronder staat een link 'naar het document'.

"Stop. Het is een valstrik", waarschuwt Safeonweb. Je kan aan enkele details herkennen dat het om een valse e-mail gaat. Zo zal de Vlaamse overheid geen mails sturen over belastingaangiftes want dat is een bevoegdheid van de FOD Financiën.

Verder wijst Safeonweb er ook op dat het e-mailadres geen adres van FOD Financiën of van Minfin is. Klik dus niet op de link. Als je zelf een fraduleuze mail ontvangt, mag je die doorsturen naar verdacht@safeonweb.be.