Safeonweb waarschuwt ons voor oplichting in naam van itsme: "Doe het in geen geval"

door: MRO
factuur - rekening - paniek - oplichting
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Safeonweb waarschuwt iedereen voor een nieuwe e-mail die circuleert en waarmee men probeert om mensen op te lichten. Het gaat om een e-mail die van itsme lijkt te komen.

Criminelen sturen een e-mail rond in naam van itsme in twee talen met als onderwerp 'Service melding / Avis de service'. In het bericht wordt gemeld dat uw huidige app niet aan de voorwaarden voldoet en wordt gevraagd om een verificatie uit te voeren.

Daarvoor dien je op een link in de e-mail te klikken. "Doet dit in geen geval", waarschuwt Safeonweb, dat in één week tijd meer dan 1.600 meldingen van deze valse e-mail ontving.

Mensen die op de link klikken worden niet naar itsme gebracht, maar naar een valse website. Klik nooit op een link in een verdacht bericht en open geen bijlagen uit een bericht dat je niet volledig vertrouwt.

Sentimentele beleggingsfraude

Eerder kon u bij ons ook al lezen dat sentimentele beleggingsfraude aan een opmars bezig is. Daarbij benaderen oplichters je via sociale netwerken en proberen je te overtuigen om te investeren op valse websites.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp