Britse variant heel gevaarlijk: "Als dat klopt, moeten de scholen voor maanden dicht"

door: BVDO
leerkracht en leerling met mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Microbioloog Herman Goossens volgt de ontwikkelingen rond de Britse variant van het coronavirus met argusogen op. Deze nieuwe variant zou vooral bij kinderen vlot de ronde doen en zo een groot probleem vormen voor de scholen.

De verspreiding van de Britse variant baart de wetenschappers zorgen. Zeker als je de toestanden in de skigebieden in Zwitserland en Oostenrijk ziet. Een nieuwe uitbraak zoals in de krokusvakantie dreigt in Europa.

Al is er nog een groter probleem met deze nieuwe variant. "Maar waar ik me het meeste zorgen over maak, en ook mijn Britse collega’s, is het hoog aantal besmettingen bij kinderen”, zegt microbioloog Herman Goossens aan De Standaard. “De bewijzen zijn flinterdun dat deze variant zich makkelijker verspreidt bij kinderen, maar als dat zo is, zijn de gevolgen dramatisch, en zullen scholen maanden dicht moeten blijven."

Volgens Goossens wordt het gevaar van deze nieuwe variant geminimaliseerd. "Het verbaast me dat men in de media de nadruk legt op het feit dat deze variant minder agressief is. Dat is naast de kwestie. Als deze variant besmettelijker is kunnen de gevolgen nog dramatischer zijn: een derde golf die nog groter is."