Brussel heeft een probleem: “Door hen zitten we stilaan aan een derde golf”

door: BVDO
Coronavirus test
Afbeelding bron: Photonews

In het Pacheco Test Center van Kliniek Sint-Jan in Brussel is het ontzettend druk door alle terugkerende reizigers uit rode zones. De hoofdarts trekt aan de alarmbel. 

In de eerste tien dagen van januari werden er in Sint-Jan meer mensen getest dan in de hele maand december. Die stijging is zo goed als volledig te wijten aan terugkerende reizigers klinkt het daar. 

Het aantal besmettingen in Brussel neemt fors toe. Hoofdarts Kenneth Coenye trekt dan ook aan de alarmbel. "De stijging is deels te verklaren door het feit dat we meer testen maar mijn vrees is dat we stilaan afstevenen op een derde golf”, zegt hij in een mededeling. 

“Voorlopig zien we dat nog niet in de opnames, die de voorbije weken op een plateau bleven steken, maar we bereiden ons voor op een stijging in de komende weken. Meer dan ooit is het zaak om strenge maatregelen te behouden en vooral om ze te respecteren.” 

Vooral het feit dat de mensen die terugkeerden uit een rode zone zich niet aan de opgelegde quarantaine houden is een groot probleem.