Burgemeester voert druk op Overlegcomité op: "De horeca moet écht wel open"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Er moet dringend wat veranderen aan de strategie om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden. Dat vindt Christoph D'Haese (N-VA), burgemeester van Aalst. 

Volgens Christoph D'Haese worden de mensen onrustig. Politici moeten dringend meer rekening houden met het mentaal welzijn en de economie en niet enkel meer naar de coronacijfers kijken.

"Men heeft een aantal maatregelen genomen en vooral gefocust op de medische cijfers, een medische lichtbak waar men naar kijkt. Maar je moet dat debat durven opentrekken en daar met een open vizier naar kijken. Je moet ook rekening houden met het mentaal welzijn, de economische indicatoren."

"De polsslag van de maatschappij voelt enorm onrustig aan", vervolgt Christoph D'Haese in TerZake op Canvas. "Men gaat heel wat collaterale schade toedienen als men niet anders naar de maatregelen gaat kijken."

Sommige experten gaven al aan dat 1 mei te vroeg is om de horeca te heropenen, maar zo denkt D'Haese er niet over. "De horeca moet echt wel open. Beginnen met de terrassen zou een heel goede zaak zijn."