Theo Francken voorspelt: "Migratie-naïviteit van paars-groen gaat mensenlevens kosten"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Bij N-VA kunnen ze de beleidsnota van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) niet smaken.

Theo Francken, Yoleen Van Camp, Darya Safai en Christoph D'Haese schrijven in een opiniestuk op de website van hun partij dat "de beleidsnota doordesemd is van migratie-naïviteit".

"In die mate zelfs dat ze zal leiden tot een verdere toename van zowel de niet-Europese legale als de illegale immigratie. De Vlamingen hebben voor een strenger migratiebeleid gestemd, maar krijgen het omgekeerde", klinkt het.

Terrorisme Nice en Wenen

"Staatsecretaris Mahdi blijft het open houden van onze maritieme buitengrenzen bepleiten. Net via die weg kwamen de terroristen van Nice en Wenen naar ons continent. Enkel nultolerantie naar Australisch model kan hier soelaas brengen. Toch blijft de paars-groene regering blind en zal haar naïviteit vele mensenlevens kosten."

Vrijwillige terugkeer

Mahdi zei eerder al dat hij meer wil inzetten op vrijwillige terugkeer. Bij N-VA geloven ze daar niet in: "Het overgrote deel van de transitmigranten wil gewoon niet terugkeren."

"Paars-groen wil voortaan alle gezinnen met kinderen opvangen in huizen en appartement via de OCMW's. Dit zal zorgen voor een enorm aanzuigeffect. De N-VA wil enkel nog opvang in collectieve opvangcentra", klinkt het voorts nog.