Coronacijfers gaan weer de lucht in en twee provincies zijn fikse uitschieters

door: BVDO
test op coronavirus
Afbeelding bron: Photonews

Vrijdag staat een nieuw Overlegcomité op de agenda. De week begint alvast niet goed met een stijging van de coronacijfers. Twee Vlaamse provincie kennen een absolute uitschieter in het aantal nieuwe besmettingen.

De coronacijfers in ons land zijn opnieuw aan het stijgen. Dat blijkt uit de gegevens die Sciensano vanmorgen publiceerde. We overschrijden opnieuw de kaap van 2.000 besmettingen per dag, 2.005 om precies te zijn. Een stijging van 5 procent tegenover de week ervoor.

Oost-Vlaanderen is een echte uitschieter, met een stijging van maar liefst 20 procent. Ook in Vlaams-Brabant gaat het niet de goede richting uit, daar stijgen de cijfers met 14 procent.

In de laatste vier volledige dagcijfers, van 15 tot 18 februari, gaat het echt de verkeerde kant uit. Zo waren er op 15 februari 2.787 nieuwe besmettingen. Ook het percentueel aantal positieve testen gaat de lucht in, naar net geen 6 procent.

De cijfers in de ziekenhuizen blijven momenteel min of meer gelijk, met een stijging van 3 procent. Op intensieve zorgen is er een stijging van 5 procent. Het aantal overlijdens daalt met 10 procent.