Deze personen krijgen het AstraZeneca vaccin al vanaf deze maand toegediend

door: MRO
Vaccin - AstraZeneca
Afbeelding bron: Photonews

Sabine Stordeur van de taskforce vaccinatiestrategie, heeft tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum toelichting bij het AstraZeneca vaccin gegeven. Tijdens de maand februari zal ons land 443.000 dosissen geleverd krijgen van het AstraZeneca vaccin. 

"Op dit moment zijn er nog onvoldoende wetenschappelijke data beschikbaar over de werkzaamheid van het vaccin voor personen vanaf 56 jaar. Daarom is beslist om het AstraZeneca vaccin enkel te voorzien voor volwassenen tot 55 jaar."

"Uit klinische studies blijkt dat het vaccin voor deze personen vanaf 2 weken na de tweede dosis een bescherming tot meer dan 70 % biedt als de tweede dosis gegeven wordt na 8 tot 12 weken."

Sabine Stordeur legt uit welke personen al vanaf deze maand toegediend krijgen. "In de loop van februari zal men beginnen met het toedienen van het AstraZeneca vaccin, steeds in de leeftijd van 18 tot en met 55 jaar. Ten eerste de zorgverleners. Ten tweede bewoners en personeel in andere collectieve zorginstellingen. Ten derde risicogroepen met bepaalde aandoeningen. Uitzondering hierop zijn mensen met immuunstoornissen. Zij zullen met Pfizer of Moderna gevaccineerd worden. Tot slot de politionele diensten op het terrein."