Geert Molenberghs is er niet gerust in: "Dat is een grote onzekere factor"

door: MRO
Geert Molenberghs
Afbeelding bron: Photonews

Het is nog onduidelijk in hoeverre de paaspauze een effect heeft gehad op de coronacijfers. Biostatisticus Geert Molenberghs is nog wel bezorgd om de positiviteitsratio.

Geert Molenberghs ziet dat het aantal nieuwe besmettingen stabiel is, maar merkt daarbij op dat er nu veel minder getest wordt. Dat zorgt ervoor dat er onzekerheid is over het feit of het coronavirus nu effectief minder circuleert.

"We zitten in een periode waarin het aantal besmettingen min of meer stabiel is. Maar een grote onzekere factor nu is dat het aantal uitgevoerde testen met een derde gedaald is, van ruwweg 60.000 tot nu 40.000 per dag. De vraag is nu of dit komt doordat er minder virus circuleert of is het gewoon omdat er minder getest wordt. Dat maakt het een beetje onzeker", aldus professor Molenberghs in De Wereld Vandaag op Radio 1.

"De grote zorg is de positiviteitsratio, we zitten rond de 10% voor het land en dat is vrij hoog. Dat moet naar beneden want dat kan een signaal zijn dat tegen de achtergrond van minder testen toch wel heel wat virus circuleert."