Geloven de kappers nog in een opening? “Wat heeft dat voor zin?”

door: BVDO
kapper aan het werk
Afbeelding bron: Shutterstock.com

13 februari moest tot nu toe de dag van het jaar worden, want dan mogen de kappers weer open. Het geloof dat het zover komt is bij velen echter al ver te zoeken. 

Sommige kappers beginnen al volop afspraken te boeken. "Ook mijn telefoon stond afgelopen weekend roodgloeiend", zegt kapster Ilona Amatobene uit Genk aan VRT Nieuws. "Allemaal mensen die het nieuws hadden gehoord dat de kapsalons half februari zouden opengaan en die een afspraak wilden maken. Het was echt niet te doen. Ik heb op de sociale media moeten zetten dat ze voorlopig geen afspraak konden maken." 

De kapster gelooft niet echt dat het ervan zal komen. “Er is nog niets definitief beslist. Zo geef je de mensen valse hoop. Die mensen zijn natuurlijk enthousiast. Ze zijn hun coronakapsel meer dan beu en willen er zo snel mogelijk vanaf." 

Amatobene denkt niet dat er voor 1 maart zal geopend worden. "Wat heeft het voor zin nu een lijst met afspraken aan te leggen die je daarna toch allemaal moet herboeken? Bovendien weten we ook nog niet wat de precieze voorwaarden zijn om te heropenen en welke veiligheidsmaatregelen we moeten nemen.”