Heeft een sluitingsuur en samenscholingsverbod wel zin? “Dit is een pestmaatregel”

door: BVDO

De politie heeft de handen vol met voetbalsupporters die samenscholen na het verplichte sluitingsuur van de horeca om 23. 30 uur.

Volgens de geldende coronaregels moet de horeca om 23.30 uur dicht. Vanaf middernacht tot 5 uur ‘s morgens mag je slechts met vier personen samen zijn.

Dat samenscholingsverbod werd op heel veel plaatsen afgelopen zaterdag na de match van de Rode Duivels met de voeten getreden.

Wij vroegen onze lezers of het niet beter zou zijn het samenscholingsverbod en het sluitingsuur te schrappen, zodat alles wat gespreid blijft. Ook de Antwerpse politie deed al een oproep in die zin.

Nagenoeg iedereen die op onze vraag reageerde is voor een afschaffing van het sluitingsuur in de horeca.

Christoffel: “Inderdaad horeca open zoals vroeger, geen enkel nut om te sluiten om 23u30, dit is momenteel broodroof voor de horeca.…”

Pablo: “Moest al lang lang afgeschaft worden. Dit is louter een pestmaatregel.”

Aleidis: “Het was beter zoals vroeger, alles om 1 uur dicht, de nacht is voor te rusten. Ik weet dat ik veel negatieve commentaar ga krijgen, maar ik weet ook dat veel mensen het daar mee eens zijn.”

Kenny: “Ja, wat voor belachelijke regel is dit nu. Geen sluitingsuur meer voor horeca, dan gaan er ook geen samenscholingen meer zijn.”