Hier kan je in september terecht voor evenementen met minstens 1.000 mensen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Als eerste stad in Vlaanderen zal Kortrijk een coronaproof evenementenlocatie voorzien waar organisatoren kosteloos evenementen voor minstens 1.000 personen kunnen organiseren. 

Evenementenbouwers kunnen intekenen op een wedstrijd om een outdoor installatie te bouwen op Kortrijk Weide. Deze installatie wordt in september opgezet en zal minstens tot het einde van de zomer 2021 blijven staan.  

De Vlaamse regering kent een budget van 140.000 euro toe aan dit project. Sinds de lockdown half maart zit de cultuur- en evenementensector zonder werk.

Tijdens de veiligheidsraad van 20 augustus werd beslist om de capaciteit van evenementen opnieuw op te krikken en lokale besturen toe te laten om de capaciteit per locatie te gaan vastleggen in overleg met het Vlaamse evenementenloket. Op die manier kunnen er meer dan 200 personen indoor en 400 personen outdoor worden toegelaten op evenementen. 

Kelly Detavernier, Schepen van Evenementen licht het project toe. “Organisatoren staan te popelen om hun creativiteit opnieuw de vrije loop te laten gaan. Met dit outdoor plein zullen we tot minstens 1.000 personen op een veilige manier kunnen ontvangen en zijn we uniek in België.” 

“Al maandenlang ligt de evenementensector plat”, klinkt het bij Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. “Een drama voor de 80.000 ondernemers, werknemers en freelancers in de sector, maar ook voor de miljoenen Vlamingen die snakken naar samen dingen beleven.”