Horecabaas is het beu en wil sowieso toch heropenen: "Dit verhaal gaat blijven duren"

door: MRO
cafe tijdens coronacrisis
Afbeelding bron: Pixabay

Dieter Mannaert is zaakvoerder van een feestzaal in Dendermonde. Hij vindt dat het nu lang genoeg heeft geduurd en wil overgaan tot actie. Hij vindt dat horeca-uitbaters stilaan het heft in eigen handen moeten nemen.

De horeca heeft nog steeds geen perspectief en premier De Croo laat nu al verstaan dat er ook op het Overlegcomité vrijdag wellicht nog geen datum zal komen voor de heropening van cafés en restaurants.

Voor Dieter Mannaert is de maat vol. "Als we moeten blijven luisteren, met veel waardering, naar de virologen dan geraken we er niet uit. Niet in 2022, niet in 2023, dit verhaal gaat blijven duren", zegt hij bij de regionale zender TV Oost.

Dieter vindt dat horecazaken zich moeten verenigen en zelf beslissen om open te gaan. "Na één jaar gaan we iets moeten gaan doen. We kunnen hier niet blijven mee omgaan op deze manier."

"Er zal een beweging moeten ontstaan met een aantal horecazaken waarbij wij zeggen: 'als jullie het niet beslissen als politiek, dan gaan wij het beslissen als ondernemer en dan doen we open'."