Marc Van Ranst: "Er zullen gevolgen zijn voor wie zich niet laat vaccineren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Professor Marc Van Ranst waarschuwt de mensen die zich niet willen laten vaccineren voor het coronavirus: ooit gaan ze misschien iets niet mogen wat gevaccineerde mensen wel mogen.

Van Ranst wil het liefst dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren, hoewel hij geen voorstander is van een verplichting. Maar wie opteert om geen prik te ontvangen, moet wel de gevolgen dragen, vindt hij.

"Je wilt geen vaccin? Be my guest. Ik ga die mensen niet proberen te overtuigen. Maar ze moeten wel beseffen dat hun keuze gevolgen heeft", zegt hij in een interview met de Nederlandse krant NRC Handelsblad.

"Zolang nog niet iedereen de kans heeft gehad om gevaccineerd te worden, gaan we geen onderscheid maken. Dat de een mag gaan fuiven omdat hij gevaccineerd is en de ander niet, dat zou een onaangename maatschappij zijn. Maar als iedereen de kans heeft gehad, dan is het iets anders. Dan mogen landen of vliegtuigmaatschappijen wat mij betreft best zeggen: zonder vaccinatiebewijs kom je er niet in. Beslissingen hebben gevolgen, dat is zo met elke keuze in ons leven."