Marc Van Ranst geeft zijn mening over het vroeger openen van terrassen

door: BVDO
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

N-VA kwam afgelopen weekend met het voorstel om de terrassen al tijdens de paasvakantie te openen. Viroloog Marc Van Ranst heeft daar zijn vragen bij.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerden het voorstel om tijdens de paasvakantie al de terrassen van de horeca te openen.

Ze deden die oproep om de toestroom van mensen meer gecontroleerd te laten verlopen. Nu is de vrees groot dat bij mooi weer tijdens het paasverlof parken en pleinen vol zullen zitten met mensen die samenscholen. Via de terrassen zou dit volgens N-VA meer gespreid gebeuren.

Viroloog Marc Van Ranst begrijpt de bezorgdheid, maar stelt tegelijkertijd ook vragen bij dat voorstel. “Ik denk dat op een plein of in een park het eenvoudiger is om afstand te houden en mondmasker te dragen, dan als je aan een tafeltje zit van een café”, zegt Van Ranst aan GVA.

Van Ranst verwijst daarbij naar Italië. Daar werden op 1 februari alle horeca opnieuw geopend. Tegen 15 februari waren de cijfers weer aan het stijgen en ondertussen schakelt men er opnieuw over naar een lockdown. “In open lucht zitten, maakt natuurlijk een verschil, maar ik zou toch oppassen”, besluit Van Ranst.