Opnieuw verontrustend nieuws over vaccin waarmee meer dan 3 miljoen Belgen ingeënt worden

door: BVDO
vaccin corona
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Vorige week nam de regering de beslissing om het vaccin van AstraZeneca niet toe te dienen aan mensen boven de 65 jaar. Nu komt er nog minder nieuws over het vaccin.

Vorige week werd duidelijk dat het vaccin van AstraZeneca niet zal toegediend worden aan mensen boven de 65 jaar, omdat er vermoedens zijn dat het vaccin niet effectief is boven deze leeftijd.

Ons land bestelde 7,74 miljoen dosissen van het vaccin van Astra Zeneca. Van dat vaccin zijn twee dosissen nodig om volledig beschermd te zijn.

Viroloog Marc Van Ranst kwam nu echter met nog minder nieuws over het vaccin. “Zuid-Afrika stopt met het gebruik van het AstraZeneca vaccin omdat het geen bescherming biedt tegen infecties met de (daar overheersende) Zuid-Afikaanse variant”, schrijft hij op Twitter.

Dat is geen goed nieuws voor mensen die in ons land met het vaccin ingeënt zullen worden en dus blijft het volgens Van Ranst heel belangrijk om ervoor te zorgen dat deze variant bij ons niet opduikt. “Het gaat belangrijk zijn om deze variant zoveel mogelijk buiten te houden uit ons land”, besluit hij.