Premier De Croo houdt vergadering over telewerk, op zijn kantoor

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Volgens de laatste coronacijfers gebeuren de nieuwe besmettingen voor een groot deel op de werkvloer. Premier De Croo riep daarom de werkgevers bij zich om nog maar eens aan te dringen op telewerk.

De coronacijfers in ons land evolueren al enkele dagen in de verkeerde richting. Premier Alexander De Croo (Open VLD) en de ministers-presidenten van de deelstaten pleegden woensdagavond overleg over de situatie.

Vooral op de werkvloer zouden er heel wat nieuwe besmettingen gebeuren. Woensdag al had de premier de werkgevers bij zich geroepen om hen te wijzen op de noodzaak van telewerken. Heel wat prominenten deden dan ook een oproep op sociale media om zich aan het telewerken te houden.

Hier en daar was ook kritiek te horen. Zeker als je als premier een fysieke vergadering houdt over telewerken. Had je dan geen televergadering kunnen houden?

Op Facebook lazen we deze opmerking daarover: “De Belgische corona aanpak, perfect in 1 zin samengevat: "Gisteren had de minister ook de werkgevers BIJ ZICH GEROEPEN om te wijzen op de NOODZAAK VAN TELEWERKEN”, schrijft iemand.