Premier De Croo waarschuwt nog eens: “Het zal nog veel erger zijn”

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Ons land staat onder strenge maatregelen en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Versoepelen zit er nog niet, maar ook verstrengen lijkt niet aan de orde. 

De intrede van de Britse variant van het coronavirus doet veel mensen denken aan strengere maatregelen. Al is de vraag maar wat je nog extra kunt doen dan naar een volledige lockdown te gaan. 

De heropflakkering van uitbraken in woonzorgcentra valt op. “We kunnen onze woonzorgcentra toch niet onder een stolp plaatsen? En wat dan met de mensen die daar werken?”, zegt premier Alexander De Croo aan De Zondag. 

Voor de premier zijn niet alleen de woonzorgcentra in gevaar. “Bijna de helft van de doden komt niet van woonzorgcentra. Er zijn ook jonge mensen die ziek worden. Bovendien worden er minder kankergezwellen vastgesteld, omdat mensen niet naar het ziekenhuis durven.” 

Een derde golf mag er hoe dan ook niet komen. “We doen dit om een derde golf te vermijden. Want die zal nóg erger zijn dan de tweede. Ik zal meer zeggen: we kunnen geen derde golf aan.”