Premier De Croo windt er geen doekjes om: “Dat moet de doelstelling zijn”

door: BVDO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open VLD) hoopt dat heel veel mensen in ons land zich laten vaccineren tegen het coronavirus.

De doelstelling is voor premier Alexander De Croo vrij eenvoudig. “Ik denk dat het doel is om iedereen in te enten”, vertelt hij bij RTL/TVI. “Natuurlijk zeggen we dat er vanaf 70 procent een groepsimmuniteit is, maar wat we zien bij de varianten is dat het doel moet zijn iedereen in te enten.”

Experts waarschuwden al dat er wel eens 85 tot 90 procent gevaccineerden zou moeten nodig zijn om groepsimmuniteit te hebben tegen de nieuwe varianten van het coronavirus.

“Wat er in ons land gebeurt, als we het vergelijken met andere landen, is vrij goed. Op dit moment heeft 93% van de bevolking boven de 65 jaar zijn eerste vaccin gehad.”

De premier windt er dan ook geen doekjes om. Je laten vaccineren doe je niet alleen om jezelf te beschermen. “Dit is een zeer hoog cijfer en het toont aan dat veel mensen zeer gemotiveerd zijn om zich te laten vaccineren. Uiteindelijk is dat een daad van solidariteit."