Regering blundert met vaccinatiecijfers: Dit ging er allemaal fout

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Woensdag liet de Vlaamse regering weten dat er al 34.500 Vlamingen ingeënt zijn in de woonzorgcentra. En dat er die avond nog een Vaccinatieteller online zou komen. Maar dat klopte allebei niet. 

“Dat cijfer was gebaseerd op een verkeerde berekening en onvolledige registratie bij ons”, meldde het Agentschap Zorg en Gezondheid woensdagavond nog in een persbericht. “We verontschuldigen ons bij de minister-president en de Vlaamse regering.” 

Het zou gaan om minstens 31.500 personen die al gevaccineerd zijn, maar een exact cijfer is er niet. Omdat er een zesde dosis per flesje gebruikt kan worden, zijn er ook al personeelsleden ingeënt. Het aantal uitgedeelde flesjes was eigenlijk maar voor 26.503 vaccinaties. 

Ook de website Vaccinatieteller kwam gisteren niet online, ondanks de belofte dat dit wel zou gebeuren. “Een vergissing van de firma”, klonk het bij Zorg en Gezondheid. “We hadden weinig tijd om het goed voor te bereiden en zijn voorbarig geweest. Toen we merkten dat de cijfers niet klopten, zijn we op onderzoek gegaan en op een aantal problemen gestoten.”