Steven Van Gucht hoopvol: "Nu speelt het virus nog een thuismatch, maar onze beste spelers moeten nog op het veld komen"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht heeft bekendgemaakt hoeveel bewoners in de woonzorgcentra reeds een eerste dosis van het vaccin toegediend hebben gekregen. Hij denkt dat de situatie nu nog moeilijk is, maar enkel beter kan worden.

"Het licht aan het einde van de tunnel schijnt steeds feller voor onze woonzorgcentra, maar we zijn er nog niet. Tot dusver hebben bijna 142.000 mensen een eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is 11% van onze 80-plussers. In Vlaanderen hebben nu 68% van de bewoners van de woonzorgcentrum een eerste dosis gekregen", zei Van Gucht op een persconferentie.

"Geleidelijk aan zullen nu ook de tweede dosissen toegediend worden en zullen we de komende weken de beschermingsgraad zien toenemen in de woonzorgcentra."

Lente

"Binnen enkele maanden zal de vaccinatiecampagne exponentieel toenemen voor de rest van de bevolking. Maar in deze donkere wintermaanden bevinden we ons nu nog in een moeilijke fase van de epidemie."

"Voorlopig speelt het virus nog een thuismatch, maar onze beste spelers moeten nog op het veld komen, met name de lente en het vaccin. Uiteindelijk zullen de kansen in ons voordeel keren."