Steven Van Gucht maakt zich zorgen: "Het gaat niet snel genoeg"

door: STS
Steven Van Gucht
Afbeelding bron: Photonews

Viroloog Steven Van Gucht ziet het aantal besmettingen met het coronavirus in België lichtjes dalen. Hij hoopt echter op een snellere daling, want het nieuwe schooljaar staat voor de deur.

De afgelopen week waren er gemiddeld 528 nieuwe gevallen per dag in België, een daling met 15% ten opzichte van de week ervoor. Het is de derde dag op rij dat dit cijfer daalt.

"Dit bevestigt dat we - althans op het nationale niveau - in een gunstigere, neerwaartse trend zijn terechtgekomen", zegt Steven Van Gucht. "Het is echter wel belangrijk dat deze daling de komende dagen en weken gaat doorzetten, en liefst nog aan een sneller tempo."

School

"Het is namelijk zo dat indien we blijven dalen met 15%, we op 1 september, wanneer de scholen heropenen, nog aan gemiddeld zo'n 350 nieuwe besmettingen per dag zouden zitten. Dat blijft een hoog aantal. Mocht de daling de komende dagen versnellen, bijvoorbeeld met 50%, dan zouden we op 1 september op 100 nieuwe gevallen per dag uitkomen, wat gunstiger zou zijn, in het kader van de heropening van de scholen", benadrukt Van Gucht.