"Vaccin geweigerd? Er zullen gevolgen zijn voor je job of sollicitatie"

door: STS
coronavaccin
Afbeelding bron: Vasilis Asvestas / Shutterstock.com

Vaccinaties tegen het coronavirus zijn niet verplicht, maar voor wie weigert, kunnen er grote gevolgen zijn. Zo stelt Johann Leten van werkgeversorganisatie Voka Limburg dat werkgevers kunnen weigeren om mensen aan te nemen die zich niet hebben laten inenten.

"Als de werkgever de gezondheid van zijn andere medewerkers in gevaar brengt, moet dat kunnen", verklaarde Leten op TV Limburg. "De werkgevers moeten ervoor zorgen dat we op een gezonde manier kunnen ondernemen."

"Als de werkgever denkt dat het de veiligheid en de gezondheid van de andere medewerkers in gevaar brengt, dan denken wij dat de werkgever het recht heeft om mensen die niet gevaccineerd zijn, te weigeren", voegde hij daaraan toe op Radio 2.

Hij heeft het dan niet enkel over sollicitanten, maar ook over werknemers die reeds in dienst zijn bij een bedrijf. "Als je als werkgever mensen bij je hebt werken die pertinent weigeren om zich te laten vaccineren, dan heb je waarschijnlijk een probleem om die op de arbeidsvloer toe te laten. En dat zal mogelijk gevolgen hebben. Iedereen beslist zelf natuurlijk wat hij doet met zijn leven, maar dat zal ongetwijfeld consequenties hebben."