Viroloog ziet zorgwekkende taferelen in Londen en weet wat in België moet gebeuren

door: MRO
Johan Neyts
Afbeelding bron: Photonews

In Engeland raakt men de controle over het coronavirus kwijt, de noodtoestand werd uitgeroepen in Londen en ziekenhuizen moeten selecteren welke patiënten ze helpen. Viroloog Johan Neyts benadrukt dat België zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen moet vaccineren.

De viroloog noemt de toestand in Londen 'zeer zorgwekkend' en benadrukt hoe belangrijk het is om de besmettelijkere virusvariant buiten België te houden.

"Stand van zaken over de corona-varianten. Zoals al eerder aangegeven is de meer efficiënte verspreiding van de Britse en Zuid-Afrikaanse variant zorgwekkend te noemen. In Denemarken is al 2% v/d stalen de Britse variant. Buiten onze grenzen te houden", aldus Johan Neyts op Twitter.

Hij voegt eraan toe dat het in deze omstandigheden nog belangrijker is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te vaccineren tegen covid-19.

"Zeer zorgwekkende toestanden in Londen. Ze staan daar voor een lange erg moeilijke periode. Laten we met zijn allen maar zorgen dat we de infecties bij ons onder controle houden en ondertussen zo veel en zo snel als mogelijk vaccineren."