Volledige politiezone in quarantaine: "Zeker één van hen heeft Braziliaanse variant"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Zeker een van de agenten van de politiezone Zennevallei, die al enkele dagen in quarantaine zitten, is besmet met de Braziliaanse variant van het coronavirus.

Dertig van de circa tweehonderd agenten van de politiezone zijn besmet met Covid-19. Alle agenten van de politiezone zitten in quarantaine, net zoals hun gezinnen. Korpsen uit de buurt springen nu in.

"We hebben één collega die vrij zwaar ziek is, die in het ziekenhuis ligt. Dan zijn er nog een aantal collega's die het gevoel hebben dat ze met een superzware griep zitten, dat ze nog nooit zo'n ziek en moe gevoel gehad hebben", verklaarde korpschef Mark Crispel aan VTM.

Over één agent is geweten dat hij besmet is met de Braziliaanse variant. Mogelijk zijn er meer gevallen. "Het Agentschap Zorg en Gezondheid zei dat we hier mogelijk met een clusteruitbraak zitten, mogelijk zelfs met een regionale uitbraak. Zij wensten absoluut geen risico te nemen. Ze hebben beslist om verder te gaan dan de bestaande protocollen, in die zin dat wij allemaal moeten thuisblijven en diegenen die positief waren in isolatie moesten gaan", aldus Crispel.