Vreselijk wat familie van eerste Belgische vrouw met coronavaccin nu overkomen is

door: STS
Josepha Delmotte
Afbeelding bron: Photonews

De familie van Josepha Delmotte, de eerste Waalse die het vaccin tegen het coronavirus toegediend kreeg, heeft bedreigingen ontvangen.

In Vlaanderen was het de 96-jarige Jos Hermans die als eerste gevaccineerd werd, in Wallonië ging de eer naar de 102-jarige Josepha Delmotte.

Maar anti-vaxxers, tegenstanders van vaccinaties, hebben contact gezocht met haar familie. Zo wordt haar kleinzoon onder druk gezet. "Ze vragen mij onder meer hoeveel geld we hebben gekregen voor het vaccin voor mijn grootmoeder", verklaarde hij aan de RTBF.

"Via sociale media hebben we bedreigingen gekregen. Ze zeiden dat het ontoelaatbaar is om oude mensen te vaccineren. Ze zeiden dat het verspilling was."

Personeel

Ook het personeel van het woonzorgcentrum waarin Josepha Delmotte verblijft, werd benaderd. "Sommige medewerkers zijn gecontacteerd via sociale media met de bedoeling hen te overtuigen om zich niet te laten inenten. 'Doe het niet, je riskeert ervan te sterven', kregen ze te horen", aldus de directeur van het woonzorgcentrum.