Wallonië en Brussel steigeren over mogelijke heropening Vlaamse terrassen

door: BVDO
terras cafe
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Vandaag werd in Brussel betoogd door mensen uit de Waalse en Brusselse horeca- en evenementensector. Daar kwam vooral kritiek op de aanpak die in Vlaanderen veel gunstiger zou zijn.

De actie kreeg de naam ‘Operatie Slak’ mee, omdat de betogers met een 200-tal voertuigen aan 70 kilometer per uur over de Brusselse ring richting Atomium reden. Daar werden de nodige toespraken geven, waarbij het accent vooral lag op de verschillende manieren waarop de gewesten in ons land de crisis benaderen.

"Wanneer je dan hoort dat ze in Vlaanderen de terrassen willen openen tijdens de paasvakantie, is dat opnieuw een vorm van discriminatie voor Brussel en Wallonië", zegt mede-initiatiefnemer Claude Van Cools. "Bovendien zijn er ook mensen zonder terras. Het is oké dat we moeten sluiten, maar betaal dan ook de factuur.”

De organisatoren wezen ook op het feit dat werken wel nog mag, zelfs zonder telewerken, in bepaalde sectoren, maar dat horeca, nachtclubs, foodtrucks en sporthallen wel sterk aangepakt worden.