Werkneemster luidt noodbel: “Help, mijn baas plant een kerstfeestje voor het hele bedrijf”

door: BVDO
Kerstmis kerstfeest
Afbeelding bron: Unsplash

In heel wat bedrijven worden de coronaregels met de voeten getreden. Ook virologen riepen al op dat er veel meer aan telewerk gedaan wordt. 

Sommige bedrijven geloven niet in telewerk en verplichten hun werknemers, hoewel het perfect kan van thuis uit, toch op het bedrijf te komen werken. 

Er liepen bij heel wat klachten binnen en bij controles worden veel onregelmatigheden vastgesteld. “Ik heb al aangeklopt bij de Arbeidsinspectie”, getuigt een directiesecretaresse bij Het Laatste Nieuws.

“Mijn baas zei onlangs: ‘We zijn geen bedrijf van mondmaskers en open ramen. Jij bent bovendien geen risicopatiënt.’ Hij is kwaad als ik de ruimte verlucht en met een mondmasker aan binnenkom.” 

Tijdens de eerste lockdown mocht het bedrijf twee weken van thuis uit werken, aldus de vrouw. Tot iemand langs zijn neus had gezegd dat hij getuinierd had tijdens de werkuren. "Toen mocht het plots niet meer. Vandaag zitten we alle dagen met vijf op kantoor.” 

Maar het bedrijf heeft nog grotere plannen. “Met kerst willen ze trouwens een bedrijfsfeestje plannen en samen eten. Ik zie alleen mijn ouders, niet mijn metekindje of broer, maar zou wel kerst met collega’s moeten vieren...” 

Tags telewerk