2-jarig jongetje flink toegetakeld door Amerikaanse Akita: "Schudde hem heen en weer als een speelgoedje"

door: STS
Amerikaanse Akita
Afbeelding bron: Pixabay

Een kind van 2 jaar oud is gebeten door een hond. De jongen mag van geluk spreken dat hij de aanval overleefde.

De jongen uit het Engelse Wombourne was met zijn moeder op weg naar het kinderdagverblijf, toen er plots een hond opdook. Het dier zette zijn kaken in het hoofd van het kind.

Het ging om een Amerikaanse Akita. De hond beet een stuk vel van 8 centimeter bij 5 centimeter uit de hoofdhuid van de jongen.

De hond zette vervolgens zijn tanden in de onderrug van het slachtoffer, tilde hem op en schudde hem heen en weer als een stuk speelgoed.

De jongen werd na de aanval naar het ziekenhuis gevoerd. Buren konden het afgescheurde stuk hoofdhuid vinden en de vader van de jongen bracht dit in een met ijs gevulde boterhammendoos naar het ziekenhuis. Er was een operatie nodig om het stuk huid opnieuw vast te hechten. Na vier nachten in het ziekenhuis mocht de jongen weer naar huis.

Muts

Zijn vader beseft hoeveel geluk zijn zoontje heeft gehad. Vooral omdat hij op het moment van de aanval een gebreide muts droeg. "Ze zeiden dat er jaren aan operaties nodig waren geweest als ze de hoofdhuid niet hadden kunnen vasthechten en indien de schedel doorboord zou zijn geraakt. We denken dat zijn muts hem gered heeft", vertelde hij aan The Mirror. De hond werd in beslag genomen door de politie, om te worden afgemaakt.