Gedumpt hondje uit afvalcontainer gered: "Meer dood dan levend"

door: STS
Gered hondje
Afbeelding bron: Facebook Dierenambulance Den Bosch

Een verwaarloosd en gedumpt hondje is teruggevonden in een afvalcontainer. De dierenambulance van het Nederlandse Den Bosch deelde het verhaal op Facebook.

"We kregen een melding van een chauffeur van de afvalstoffendienst van de gemeente. Die was ondergrondse vuilcontainers aan het legen en daar kwam een hondje uit tevoorschijn", klinkt het.

"Bang, uitgedroogd en koud zijn de woorden die de staat van het hondje het best samenvatten. Het hondje was er slecht aan toe en de omschrijving die wij kregen was 'meer dood dan levend'."

Het dier werd naar een dierenarts overgebracht. "Daar heeft het hondje, een reutje, een infuus met vocht toegediend gekregen. Hij heeft verwondingen aan zijn achterpoot en is moe en ontdaan. Hij is nu opgenomen en heeft net een paar hapjes gegeten."

"Nu rest de hamvraag, of eigenlijk de hamvragen... Wat is er gebeurd en van wie is dit hondje? Feit is dat een hond technisch gezien onmogelijk zelf in zo'n vuilcontainer springt. Hij moet hierbij dus 'hulp' gehad hebben."

"Een eerste buurtonderzoek is gedaan maar daaruit is nog geen antwoord naar voren gekomen."