Hoe lang kan je je hond alleen laten? Zo train je je hond om langer alleen te blijven

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay

Iedereen die een hond heeft, moet zijn huisdier op een bepaald moment wel eens alleen laten. Hoe lang mag je een hond alleen laten en kan je een hond trainen om langer alleen te blijven?

Honden zijn sociale wezens, ze hebben interactie en stimulatie nodig, zowel mentaal als fysiek. Het extreem lange tijd alleen laten van uw hond kan leiden tot verschillende gedragsproblemen, van angst en stress tot vervelend gedrag.

Hoe lang kan je een hond dan alleen laten? Hoewel dit van hond tot hond kan variëren, wordt algemeen aangenomen dat een volwassen hond niet langer dan zes tot acht uur alleen mag worden gelaten.

Puppy's hebben meer aandacht nodig en mogen niet langer dan twee tot vier uur alleen worden gelaten vanwege hun behoefte aan regelmatige voeding en zindelijkheidstraining.

Kan je een hond dan trainen om langer alleen te blijven?

In principe kan elke hond worden getraind, maar dat betekent niet dat u uw hond onbeperkte tijd zonder gezelschap zou moeten laten. De eerder genoemde tijdsduur van zes tot acht uur moet nog steeds als een maximum worden gehandhaafd.

Het trainen van uw hond om alleen te blijven hangt grotendeels af van wijziging van het gedrag en het creëren van een veilige, comfortabele ruimte voor uw hond als je er niet bent. Enkele tips kunnen helpen zodat jouw hond zich comfortabeler voelt wanneer je er niet bent.

Begin met korte periodes van afwezigheid en verleng deze geleidelijk. Maak gebruik van speelgoed en traktaties om uw hond te vermaken tijdens uw afwezigheid. Zorg ervoor dat uw hond genoeg beweging krijgt voor je vertrekt. 
 

Tags hond huisdier