Hond bijt meisje in gezicht, mama redt haar: "Vechten met een monster van 36 kilogram"

door: STS
Bijtincident
Afbeelding bron: Facebook Amy Hobson

Er heeft zich een bijtincident voorgedaan met een agressieve hond. Het gaat opnieuw om een American XL Bully.

Het incident deed zich voor in Nuneaton (VK). De 32-jarige Amy, de moeder van het kind, moest tot haar afgrijzen zien hoe de hond van de buren haar dochtertje aanviel toen ze hem aaide.

De 4-jarige Luna-Ann werd gebeten door de XL Bully en raakte daarbij ernstig gewond in haar gezicht.

"De hond was altijd zo kalm geweest, dus ik aaide hem", vertelde Amy aan The Sun. "Mijn dochtertje kwam van achter mij en reikte naar de hond om hem zelf te kunnen aaien. Ze had de weken ervoor al vaak met hem gespeeld, dus ik dacht er niets van."

"Maar in een flits stortte die enorme hond zich op mijn dochter, waardoor ze op de grond viel. Haar hoofd raakte de grond met een misselijkmakende smak en toen ik naar beneden keek, zag ik vol afschuw hoe de hond zijn kaak vastklemde op haar hoofd."

"Het gebeurde allemaal zo snel, maar met de kracht die alleen een moeder die haar kind beschermt kan opbrengen, slaagde ik er op de een of andere manier in om het beest van mijn dochter af te slaan en te schoppen."

Omdat de moeder te horen kreeg dat het wel twee uur kon duren vooraleer er een ambulance kon komen, belde ze een taxi om hen naar de spoed te brengen. Daar ontfermden gespecialiseerde artsen zich over het slachtoffer.

De eigenares van de hond vluchtte samen met het dier weg in een wagen, maar de politie kon haar binnen de 24 uur opsporen. "Het onderzoek loopt nog, maar er is mij gezegd dat de hond afgemaakt zal worden", aldus de moeder.

Puppy

Voor het jonge slachtoffer volgde nog een tweede klap. Haar moeder besloot om de puppy die ze hadden en waar het kind zo van hield elders onder te brengen. De puppy werd namelijk verwekt door de hond die aanviel. "Ik kan een hond die van hem komt gewoon niet vertrouwen in de buurt van mijn vier kinderen."