Laat om die reden nooit je hond nooit in je gezicht likken

door: PMN
Hond
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Iedereen die een hond heeft is gevoelig voor zijn likjes. Als je thuiskomt en je viervoeter staat klaar om je te begroeten, meer is er niet nodig om wat likjes te ontvangen. Al blijkt dat niet zo goed te zijn.

Dierenarts Rob Lückerarth vertelt bij Check dat honden communiceren met hun tong. “Ze gebruiken hun tong om met ons te praten, zij het wel op een andere manier. Kom je thuis, dan krijg je vast een heel reeks likjes waarmee de hond laat blijken hoe blij is dat je weer thuis bent.”

Het is goed dat het zo is want zo erkent de hond dat jij de baas bent. Niet iedereen heeft het echter graag dat een hond je komt likken. Het is ook niet hygiënisch.

Een hondentong zit vol met bacteriën. Zo kunnen er infecties worden overgedragen die van mens op dier gaan. Meteen panikeren hoeft nu ook weer niet.

Ons immuunsysteem is doorgaans sterk genoeg om ons te beschermen tegen eventuele schadelijke bacteriën. Voor oudere mensen, kinderen of iemand met een verzwakt immuunsysteem is het wel beter om voorzichtig te zijn.

Tags hond