Loslopende honden vallen katje aan, met zware gevolgen: “Ze waren echt losgeslagen”

door: BVDO
Poes gedood
Afbeelding bron: Instagram

Een katje is donderdagochtend aangevallen door twee loslopende honden. Uiteindelijk kon voor het diertje geen hulp meer baten.

De 50-jarige Elien Tant uit Oostkamp deed haar verhaal op sociale media. Ze zat op haar werk toen de buurman liet weten dat haar katje aangevallen was door twee loslopende border collies.

Het katje werd nog naar de dierenarts gebracht, maar het is onderweg overleden aan de opgelopen verwondingen. De vrouw deed haar verhaal over wat er precies gebeurde. De buurman zag alles gebeuren. “Hij vertelde ons hoe ze van de ene kant van de straat naar de andere liepen. Ze waren echt losgeslagen”, klonk het.

Ze dreven het katje in het nauw vlakbij de carport, waardoor een gevecht ontstond. De buurman probeerde de honden weg te jagen, maar voor het katje kwam de hulp veel te laat.

De vrouw begrijpt niet hoe het zo kon lopen, want border collies zijn normaal lieve honden. De politie werd verwittigd en er is een klacht ingediend. Voorlopig is nog niet geweten wie de eigenaar is van de twee honden.