Kilo's wogen jarenlang op gezondheid en relatie van Dominique Van Malder: Nu praat hij openhartig over de levensveranderlijke impact van zijn operatie

door: WVDS
De club groepsfoto
Afbeelding bron: Eén

Dominique Van Malder koos er een jaar geleden voor om iets te doen aan zijn zwaarlijvigheid. De kilo’s begonnen op zijn gezondheid en relatie te wegen, gaf de acteur, presentator eerder in inteviews al toe.

Momenteel is Dominique Van Malder elke woensdag te zien in de tragikomische reeks ‘De Club’. De acteur is in de serie nog te zien op het moment dat hij nog zwaarlijvig was, voor zijn gastric bypass ingreep.

Die ingreep heeft heel wat teweeg gebracht in zijn persoonlijk leven, vertelt Van Malder aan Het Laatste Nieuws. Hij keek de eerste keer terug op de vorige versie van zichzelf.

“Ik wist dat het vreemd zou zijn om na de operatie naar mijn vroegere ik te kijken. Dat bleek ook tijden de première van ‘De club’ op Film Festival Oostende, ‘Fuck, zag ik er écht zo uit?’, flitste door me heen.”

Dominique heeft heel zijn leven al gevochten en geleden onder de kilo’s. Een jaar na de operatie kijkt hij terug hoe dit zijn leven veranderd heeft.

“Sinds ik afgevallen ben, durf ik ook vaker mijn mening zeggen. Vroeger was ik een binnnenfretter. Ik sloot mezelf af als het me te veel werd en zocht mijn heil in vettig voedsel.”

Een gewoonte die de acteur heeft afgezworen, hoewel hij toegeeft dat op gewicht blijven een levenslange strijd zal zijn. Ook aan de gedachte dat hij ooit zwaarlijvig was en nu niet meer, moet hij nog wennen.

“Het is heel gek om te beseffen dat de ‘Dompi’ die hier vandaag zit, de helft van wie hij was, kwijtspeelde", vat Dominique zijn gevoel samen.