Zullen tal van producten opnieuw duurder worden in de supermarkt? Dit is er aan de hand

door: MRO
supermarkt aankopen kassa
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Zullen we binnenkort opnieuw prijsverhogingen zien bij heel wat producten in de supermarkten? De kans bestaat want de vele regen speelt de oogst van suikerbieten parten.

De aanhoudende regen betekent slecht nieuws voor de oogst van suikerbieten. Retailprofessor Pierre-Alexandre Billiet stelt in de krant 'Het Laatste Nieuws' dat dit een impact zal hebben op de prijs van suiker.

Over enkele maanden zullen we meer moeten betalen voor suiker in de supermarkt. "Door de aanhoudende regen zitten de suikerbieten momenteel te rotten in de grond. Dat zal de suikerprijs binnen enkele maanden de hoogte in jagen."

"In het beste geval voelen we het in onze portefeuille, in het slechtste geval zien we de gevolgen in de winkelrekken." Suiker wordt gebruikt in tal van voedingswaren en dus bestaat de kans dat de prijs van heel wat producten in de winkelrekken opnieuw zal stijgen.

Pierre-Alexandre Billiet schreef het boek 'Crisisconsumptie: omvang, ontaarding en bewustwording van de consumptiemaatschappij in de 21ste eeuw'. Daarin neemt hij overconsumptie op de korrel. Hij stelt dat voeding te goedkoop is. "Obesitas kost 4,5 miljard euro per jaar. Dat moet je er ook bij rekenen aan de kassa."

Tags supermarkt