Ambulanciers treffen baby dood aan: "Was snel duidelijk dat hij niet meer gered kon worden"

door: STS
Ambulance - ziekenwagen - ambulancier - ongeval
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

Een baby is dood aangetroffen in een appartementsgebouw. Een man en een vrouw werden meegenomen en gearresteerd.

De hulpdiensten kregen maandagochtend de dringende vraag uit te rukken naar een appartementsblok in het Engelse Caldmore. Het ging om een "medisch noodgeval" bij een kind, kregen ze te horen, zo meldt Metro.

Het medisch personeel kon bij aankomst in het appartement echter niets meer doen. "We kregen van de politie de oproep voor een medisch noodgeval. Twee ambulances en twee ambulanciers werden ter plaatse gestuurd. Ze troffen een kind aan. Helaas werd het snel duidelijk dat de baby niet gered kon worden. Hij werd ter plaatse doodverklaard."

Het jongetje is slechts zes maanden oud geworden. Of er kwaad opzet in het spel was is nog niet duidelijk. De precieze doodsoorzaak dient nog vastgesteld te worden. Er al een autopsie worden uitgevoerd.

Een 29-jarige vrouw en een 42-jarige man werden in verband met het overlijden van de baby gearresteerd door de politie. Het duo werd sindsdien vrijgelaten op borgtocht, maar moet zich aan strikte voorwaarden houden terwijl het onderzoek voortgezet wordt.