“Binnen 48 uur leggen we alle banken in Europa plat”

door: PMN
online bankieren
Afbeelding bron: Pixabay

Moet de bankensector vrezen voor een dramatische cyberaanval? Er is in ieder geval wel de dreiging geuit.

Russische hackers van KillNet hebben een niet mis te verstane dreiging. De hackersgroep beweert dat ze met het andere hackerscollectief REvil binnen de 48 uur de hele banksector in Europa gaat platleggen.

KillNet is in ieder geval niet aan zijn proefstuk toe. Sinds de Russische invasie in Oekraïne voerden ze al heel wat cyberaanvallen uit.

KillNet voerde al heel wat aanvallen uit overheidswebsites. Ze hanteren steeds dezelfde manier. Ze bestoken een webserver zoveel keer dat hij onbereikbaar wordt.

Opvallend is dat de naam van REvil valt. Begin 2022 zou de groep helemaal ontmanteld zijn na spectaculaire arrestaties in Rusland.

Enkele leden van de groep zouden zich losgescheurd hebben en nu verder willen gaan. Banken zijn wel de best beveiligde bedrijven.

Cyberveiligheidsexpert Rickey Gevers uit zijn twijfels bij Het Laatste Nieuws over deze bedreigingen. “Het komt mij wat over als een jonge hacker die interessant wil doen, maar het is zeker niet uitgesloten wat hier verteld wordt. Het hele bestaansrecht van REvil is het bestaan van Rusland. Als Rusland verdwijnt dan is hun actie ook voorbij."