Acht vrouwen dienen klacht in tegen gynaecoloog: “Meeste patiënten zijn me dankbaar”

door: BVDO
Dokter - voorschrift
Afbeelding bron: Pixabay

Een 58-jarige gynaecoloog uit Turnhout staat voor de rechtbank terecht voor verkrachting van acht patiëntes. Hij riskeert een celstraf van 5 jaar.

De eerste klacht werd al in februari van 2014 ingediend. “Hij vroeg haar of ze al orgasmes had gehad. Ze moest op handen en knieën gaan zitten terwijl hij op zoek ging naar de clitoris. Hij bleef die masseren totdat ze klaarkwam. Hij voegde er aan toe dat ze altijd mocht terugkomen als ze nog een orgasme wilde”, citeert Het Laatste Nieuws de openbaar aanklager.

Het ging woord tegen woord, maar in 2015 kwam er een gelijkaardige klacht. Onderzoek wees uit dat er zelfs in 1994 al een klacht was geweest, toen de gynaecoloog nog in Leuven werkte. Uiteindelijk was het wachten tot 2018 toen de gebeurtenissen in de media kwamen omdat de gynaecoloog ontslagen werd vooraleer er echt schot in de zaak kwam.

Nog eens zes andere vrouwen dienden klacht in nadat ze over de zaak hoorden. De gynaecoloog staat terecht voor verkrachting van acht vrouwen. De gynaecoloog vraagt resoluut de vrijspraak voor wat allemaal gebeurd is.

“Pijn hebben tijdens het vrijen is een veelvoorkomend probleem. Ik wilde hen laten zien wat ze moeten doen om minder pijn te hebben bij penetratie”, verklaarde de gynaecoloog in de rechtbank. “Ik bracht daarvoor twee vingers in de vagina en vroeg hen te persen. Dan komt de vagina open te staan en heb je minder pijn. Vrouwen ondervinden op die manier dat penetratie mogelijk is zonder pijn. De meeste patiënten zijn me daar dankbaar voor, maar van deze acht vrouwen krijg ik stank voor dank.”

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24