Agente zwaargewond bij rellen: “Ze willen het leven uit haar schoppen”

door: BVDO
Rellen - Brussel
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens de rellen in Brussel afgelopen week raakten maar liefst elf agenten gewond. Niemand begrijpt waarom de burgemeester van Brussel toestemming gaf voor de manifestatie. Iedereen wist op voorhand dat dit zou ontaarden, klinkt het bij de politie.

Eén van de agenten die gewond raakte tijdens de interventie bij de rellen voelde dat het grondig fout zou lopen. “Ik zag van dit gaat hier gewoon radicaal mislopen”, vertelt ze anoniem bij VTM Nieuws. “Ge voelt dat gewoon. Dit is geen... Die zijn hier niet voor de boel af te breken, die zijn hier om ons gewoon letterlijk te lynchen”. 

Een van haar collega’s wordt omsingeld en krijgt ferme klappen. “Ik zag dat die mannen schopten om het leven uit haar te schoppen, ik dacht die gaat dood. En ik ben toen letterlijk doorgedraaid.”  

Dankzij de hulp van enkele omstaanders kan de vrouw toch weggeraken. “Ik heb die vastgepakt, ze heeft dan twee stappen gezet en die is dan letterlijk in elkaar gevallen, die haar benen werkten niet meer mee. Ik en een andere collega zijn dan aan haar beginnen trekken, als gek, komaan, want de stukken bleven vliegen”. 

Ze komt er vanaf met een whiplash en een geblokkeerde rug, naast vele kneuzingen. In vijftien jaar tijd bij de Brusselse oproerpolitie hebben ze dit nog nooit meegemaakt. “Wat Kelly en ik en de andere collega’s die dag dat hebben meegemaakt. We trekken elkaar er uiteindelijk wel door en we zorgen dat we er de volgende keer weer staan, dat proberen we toch."