Bruut geweld: Politieman bewusteloos geslagen, collega gewond

door: STS
Politie - arrestatie
Afbeelding bron: Photonews

Een politieman is bewusteloos geslagen bij een arrestatie. Een collega van hem liep verwondingen op.

Het drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie hield toezicht in de buurt van de Diepestraat en kon een drugsdeal vaststellen.

"Verder onderzoek bracht de vermoedelijke leverancier van de straatdealer in beeld. Deze kon meteen na de deal gearresteerd worden, samen met de dealer en de koper."

"Er werd een huiszoeking georganiseerd bij de vermoedelijke bovendealer. Toen die van start ging probeerden twee personen te vluchten door uit het raam van de eerste verdieping te springen en weg te rijden op een elektrische step."

"Dankzij de cameraoperatoren konden deze in beeld gehouden worden terwijl er interventieploegen werden aangestuurd. De twee konden gearresteerd worden, maar één van hen verzette zich hevig."

"Hij sloeg tijdens zijn arrestatie een politieman bewusteloos en verwondde een andere. Ondanks zijn verzet kon hij gevat worden."

Drugs en elektrische steps

De huiszoeking leverde heel wat op: 3,2 kilogram hasj, 30 gram cannabis, 677 gram cocaïne, 11.300 euro, meerdere gsm's en weegschalen, acht e-steps, twee plooifietsen en een speed pedelec. "Er wordt onderzocht of deze gestolen zijn."

Vier verdachten van 17, 31, 33 en 35 jaar oud werden gearresteerd en voorgeleid. "Ze bleken allen illegaal in ons land te verblijven en werden aangemeld bij de Dienst Vreemdelingenzaken."

(Archieffoto)