Burgemeester opgelicht via Whatsapp: "Wat een idioot ben ik"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

Oplichters zijn er via het populaire chat-kanaal Whatsapp in geslaagd om Boudewijn Herbots, de burgemeester van Zoutleeuw, om de tuin te leiden.

"Dag papa, mijn gsm is stuk. Hij is in het water gevallen en ik heb een nieuw gsm-nummer", kreeg hij als bericht te lezen. Het was zogezegd afkomstig van een van zijn zonen.

Herbots (CD&V) kreeg vervolgens de vraag om het nummer te bellen. Toen hij dat deed, kreeg hij enkel ruis te horen. Vervolgens kreeg hij een bericht waarin stond dat het contact te slecht was - en of hij enkele betalingen wil verrichten. Herbots schrijft vervolgens bijna 1.000 euro over.

Kat

Hij was zich van geen kwaad bewust, tot hij het verhaal aan zijn vrouw vertelde. Die rook wel meteen onraad. "Ik heb dan een bericht gestuurd waarin ik vroeg hoe onze kat heet. Als antwoord kreeg ik: 'Waarom vraag je dat?'. Toen viel mijn frank en heb ik de bank gecontacteerd. Terwijl ik het vertel, denk ik: wat een idioot ben ik", zei Herbots op ROB-tv. Hij had uiteindelijk geluk: de bank kon de verrichting nog ongedaan maken en Herbots het geld terugstorten.