Buurtbewoners leven in angst: “Eerst moet er een dode vallen”

door: BVDO
Honden
Afbeelding bron: Unsplash

Bewoners van het Ravenhofpark in Torhout zijn ten einde raad. Hun buurt wordt geterroriseerd, waardoor de mensen niet meer buiten durven.

Bij het laatste incident deze week werd een bejaarde man die zijn hondje uitliet bekogeld met een baksteen. Hij kon zich nog net wegtrekken waardoor de steen door een raam vloog, zo schrijft de Krant van West-Vlaanderen.

De pesterijen zijn blijkbaar al enkele weken aan de gang, maar niemand durft echter iets doen. Slechts anoniem laten mensen weten dat de situatie aan het escaleren is. “Er moet blijkbaar eerst een dode vallen voordat het parket in actie schiet. Laat dit bericht rondgaan, zodat er hopelijk iets aangedaan zal worden”, klinkt het moedeloos in een statement.

Een rolstoel van een invalide werd al twee keer vernield, een jongen die aan het werk was kreeg een pak slaag, een vrouw met haar baby werd achtervolgd, hondjes werden geschopt, vrouwen nageroepen in het park...

De politie zou twee verdachten al eens opgepakt hebben, maar moet hen meteen weer vrijlaten. Daardoor worden hun daden alsmaar erger. De bewoners zijn doodsbang en vrezen dat het niet lang meer zal duren voor er iets tragisch gebeurt.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24