Drietal pleegt gewelddadige overval op jongeren op een speelplein

door: MRO
politievoertuig van de politie regio Turnhout
Afbeelding bron: Photonews

Vorige donderdag zijn in Turnhout enkele jongeren het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval. Op een speelplein werden ze bedreigd met een machete door twee meerderjarigen en een minderjarige.

De drie daders dwongen de jongeren op een speelplein in de Brandhoefstraat in Turnhout onder bedreiging van een machete een dure smartphone af te geven en een rugzak.

De drie daders vluchtten nadien te voet weg, maar ze werden snel opgemerkt door een interventieploeg van de politie. 

"Wanneer onze collega's het drietal wilden identificeren en controleren, sloeg één van hen op de vlucht. Hij kon enkele minuten later in de Korte Mermansstraat opnieuw worden gevat. Samen met zijn twee kompanen werd de man overgebracht naar het politiecommissariaat", klinkt het bij politie regio Turnhout.

Tip van alerte burger

"Daar bleek al snel dat de opgepakte verdachten wel degelijk diegenen waren waarnaar de politie op zoek was voor de gewelddadige diefstal in de Brandhoefstraat. Eén van de verdachten had tijdens zijn vlucht het mes dat werd gebruikt bij de overval, weggegooid onder een auto. Maar dankzij een tip van een alerte buurtbewoner, kon ook dat mes snel worden gerecupereerd."

Aanhoudingen

De verdachten werden intussen al voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. De twee meerderjarigen werden aangehouden, de minderjarige verdachte werd door een jeugdrechter toevertrouwd aan een jeugdinstelling.