Etentje op restaurant kent vervelende afloop - Daders van trein geplukt

door: STS
Politie - metro
Afbeelding bron: Photonews

Een vrouw had zich haar etentje in een restaurant wel anders voorgesteld. Ze werd bestolen. De politie kon de daders van een trein plukken.

Een vrouw was gaan eten in een restaurant in de Leuvense Muntstraat. Op een gegeven ogenblik merkte ze dat haar rugzak gestolen was.

"Het slachtoffer kon aan de hand van haar gsm de AirPods, die in de rugzak zaten, lokaliseren aan het station van Leuven", laat het parket weten.

"Er werd in het station meteen gezocht naar de verdachten, die zichtbaar waren op de camerabeelden aan het terras van het restaurant. De twee stapten op een stilstaande trein en verspreidden zich, maar werden uit de trein gehaald en gearresteerd."

Het gaat om een 20-jarige en een 22-jarige. Beiden hebben geen wettelijke verblijfplaats in België. "Tijdens het verhoor gaf de 22-jarige toe dat hij de rugzak had meegenomen. De 20-jarige ontkende de feiten."

Het parket heeft de twee in snelrecht gedagvaard wegens diefstal. Begin december moeten ze voor de correctionele rechtbank verschijnen.