Hersendood na zinloos geweld op parking Carrefour: Geen hoop meer voor slachtoffer

door: STS
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Er is slecht nieuws over de veertiger die eerder deze week het slachtoffer werd van geweld op de parking bij een Carrefour. De man zal het incident niet overleven.

Vorige woensdag liep het helemaal mis op de parking van een winkelcentrum in Ninove. Een 46-jarige man kreeg er rake klappen. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Nu is duidelijk geworden dat er geen hoop meer is voor het slachtoffer. De artsen hebben de man hersendood verklaard, maakte zijn familie bekend aan de openbare omroep.

"De artsen gaan bekijken welke organen ze kunnen doneren. We hopen dat op deze manier zijn dood hopelijk toch niet helemaal zinloos geweest is", vertelde de zus van het slachtoffer aan VRTNWS.

"We zijn van een getuige te weten gekomen dat het over een vorm van zinloos geweld gaat. Mijn broer wilde gewoon een vriend helpen die werd lastiggevallen. Hij zei dat als die man zijn vriend niet gerust zou laten, hij de politie zou bellen. Toen heeft hij dus zelf een paar rake klappen gekregen, met een val tot gevolg."

De politie kon snel na het incident een verdachte oppakken. De onderzoeksrechter heeft hem onder aanhoudingsmandaat geplaatst.