Jongeman slaat politie met verstomming nadat hij rijbewijs moet inleveren

door: MRO
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Een twintiger uit Lubbeek heeft de politie met verstomming geslagen nadat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Een uur later betrapten agenten hem immers opnieuw achter het stuur onder invloed van alcohol.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 4 uur ontving de politie een melding omdat een wagen roekeloos door het centrum reed. Agenten vonden de wagen in een voetgangerszone waar geen auto's toegelaten zijn.

De auto stond er geparkeerd met de vier knipperlichten aan en reed wat later over de verkeersvrije Grote Markt en parkeerde daar opnieuw foutief. De bestuurder legde een positieve ademtest af, moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren en zijn auto aan de kant laten staan.

Een uur later merkten agenten deze auto echter opnieuw op met dezelfde jongeman achter het stuur, ondanks zijn rijbewijs net was ingetrokken. Hij legde opnieuw een positieve ademtest af.

Aan de agenten vertelde hij dat hij de vrienden die bij hem in de auto zaten niet in de kou kon laten staan. Zijn auto werd getakeld en hij kreeg een tweede PV voor rijden onder invloed van alcohol en eentje voor rijden spijt verval.