Nieuwe rellen in Brussel: 'Bijzondere betoger' vrijgelaten op bevel van burgemeester?

door: BVDO
Rellen - Brussel
Afbeelding bron: Photonews

Zondag werd in Brussel betoogd tegen politiegeweld en klassenjustitie. De betoging was niet toegestaan, maar vond wel plaats. Het liep echter opnieuw enorm uit de hand. 

De betoging tegen politiegeweld en klassenjustitie had geen toelating gekregen. De politie liet een uurtje begaan, maar toen de betogers richting stadscentrum wilden trekken, werd ingegrepen. “On va casser tout”, of “We gaan alles vernielen” was het motto. Bijna 250 mensen werden opgepakt. 

Onder hen ook Yassine Boubout. Hij profileert zich de laatste tijd als de tussenpersoon tussen de politie en jongeren. Op sociale media staan video’s van de arrestanten terwijl ze in een grote ruimte opgesloten zitten. 

Er gaan geruchten rond dat de jongeman prompt weer vrijgelaten werd op bevel van de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS), maar dat bericht kon nog nergens bevestigd worden. Boubout postte dat zelf op Twitter, maar verwijderde het bericht snel. Wie de Twitterpagina van de jongeman bekijkt, ziet heel wat over de nieuwe rellen in Brussel.