Opmerkelijke diefstal in supermarkt: "Hij verstopte alles onder het badpak dat hij droeg"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Een man en een jonge vrouw worden via de snelrechtprocedure gedagvaard. Ze werden betrapt toen ze een winkeldiefstal pleegden in een Carrefour-supermarkt.

"Politiezone Voer En Dijle kreeg op 16 januari omstreeks 14.00 uur een melding van een winkeldiefstal in de Carrefour op de Leuvensesteenweg in Tervuren", zegt het parket.

"Een 38-jarige man en een 18-jarige vrouw wandelden de Carrefour binnen. Vervolgens stak de mannelijke verdachte een pak koffie en twee pakken vlees, ter waarde van 45,90 euro, in het badpak dat hij droeg onder zijn kledij."

"De twee verdachten begaven zich daarna naar de kassa, waar ze enkel betaalden voor hun brood en eieren."

"De vrouwelijke verdachte begaf zich hierop naar buiten, waarna de mannelijke verdachte staande werd gehouden door de winkeldetective."

"Hij werd in het bezit gevonden van de gestolen goederen, alsook van een sterke magneet die diefstallen kan vergemakkelijken. De vrouwelijke verdachte werd even later in de omgeving aangetroffen."

Beide personen werden gearresteerd en overgebracht naar het politiecommissariaat. "De man bekende de feiten tijdens zijn verhoor. De vrouw verklaarde niets van de diefstal te weten."

Het parket heeft het duo gedagvaard volgens de snelrechtprocedure. In maart moeten ze voor de correctionele rechtbank verschijnen.