Politie deelt liefst 65 coronaboetes uit bij overlastcontrole in Kortrijk

door: MRO
politie
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Politiezone VLAS heeft zaterdag een overlastcontrole uitgevoerd op de parkings van Kinepolis en Kortrijk Xpo. De politie deelde er 65 pv's uit.

De parkings onder en aan de Kinepolis en Kortrijk Xpo werden de afgelopen maand, zowel in het weekend als tijdens de week, opgeschrikt door samenscholingen van bestuurders die er met hun getunde auto's en brullende motoren komen racen en driften. Dit gaat niet zelden gepaard met drank- en drugsgebruik ter plaatse.

Om een einde te stellen aan deze frequente overlast, besliste de politiezone VLAS om een gerichte controleactie te organiseren. Vanuit verschillende bronnen wist de politie dat heel wat 'tuners' op zaterdagmiddag opnieuw hadden afgesproken op deze parkings.

Toen de politiediensten ter plaatse kwamen troffen zij een grote groep aan, zonder enig respect voor het samenscholingsverbod of de mondmaskerplicht.  Enkelen van hen konden de controle ontvluchten maar het overgrote deel werd staande gehouden. 

In totaal werden zo'n 65 personen geverbaliseerd voor het overtreden van het samenscholingsverbod voor meer dan 10 personen.

Tags kortrijk